Matkustaminen Ruotsiin

Matkustaminen Ruotsiin on hyvin helppoa Suomesta. Ruotsiin on hyvät liikenneyhteydet. Suosituimmat tavat on lentokoneella, junalla tai laivalla. Suomesta on säännöllinen laivayhteys Ruotsiin m.m. Helsingistä, Turusta ja Vaasasta. Suomesta on useita lentoja päivittäin sekä Tukholmaan että Göteborgiin. Päivittäin on laivayhteys sekä Helsingista että Turusta Tukholmaan Maarianhaminan kautta.

Matkustaminen Ruotsiin voi maistua hyvältä

Matkustaminen Ruotsiin

Ruotsi on Pohjoismaiden väkirikkain maa, ja asukkaita on noin 9 miljoonaa. Ruotsin virallinen valuutta on Ruotsin kruunu. Pankeissa ja vaihtokontoreissa voit vaihtamaan Ruotsin kruunuja, sekä Ruotsissa että Suomessa. Kruunun kurssi Kruununkurssi.com:ssa haetaan suoraan Euroopan keskuspankista (ECB).

Ruotsissa on paljon nähtävyyksiä. Pohjois ruotsissa on monia hiihtokeskuksia jossa on perheille sopivia laskettelurinteitä. Vietä ihana kaupunkiloma Tukholmassa nauttien shoppailusta ja kuplivasta iltaelämästä. Tai nauti luonnosta vaikkapa Pohjois-Ruotsissa. Ruotsi tarjoaa elämyksiä kaikille!

Tukholma

Pääkaupunki Tukholma on Ruotsin tärkein talouskeskus. Itse kaupungissa on noin 765 000 asukasta ja Suur-Tukholman alueella on noin 1,9 miljoonaa asukasta, näin ollen se on Pohjoismaiden suurin kaupunki. Se sijaitsee itä-rannikolla, Mälare-järven saaristossa. Tukholma on Ruotsin suosituin kaupunki joka perustettiin noin 700 vuotta sitten. Siellä on paljon nähtävyyksiä, esim. Vanhakaupunki, kuninkaanlinna, monia museoita j.n.e.

Tukholma on tullut useille suomalaisille turisteille tutuksi halpojen risteilyjen ansiosta. Harva kuitenkaan viettää kaupungissa edes yhtä päivää, jolloin heiltä jää kokematta suurin osa Tukholman tarjonnasta.

Nähtävyyksiä: Skansen – ulkoilmamuseo, eläintarha sekä akvaario Gröna Lund – Ruotsin vanhin huvipuisto Drottningholmin linna – Ruotsin kuninkaallisen perheen asunto

Göteborg

Göteborgi on toiseksi suurin kaupunki joka sijaitsee Ruotsin länsi-rannikolla. Siellä on Ruotsin suosituin turistikohde Liseberg.

Nähtävyyksiä: Botaniska Trädgården puutarha Skansen Kronan toinen 1600-luvulla kaupunkia puolustamaan rakennetuista kaksoistorneista Skansen Lejonet toinen kaksoistorneista, jossa niin ikään toimii ravintola Avenyn Bulevardi kaupungin keskustassa Liseberg Pohjoismaiden suurin huvipuisto Saaristo – Göteborgissa on monta idyllistä saarta jotka ovat turistien suosimia joissa on ravintoloita ja kahviloita.

Ostoksilla käynti

On usein edullista Ruotsissa jos euron kurssi on kruunun nähden vahva. Tukholmaan on risteilyjä jossa sisältyy päivän vapaa ohjelma kaupungilla ja monet käyttävät sen shoppailuun. Talvikauden aikana risteilyt ovat hinnaltaan edullisia.